Over mij

Over mij en mijn praktijk

Mijn missie: Ik laat kinderen zich vrolijker voelen,
doordat ze een oplossing vinden voor hun probleemEven voorstellen

Mijn naam is Inge de Braak, kindercounselor, MatriXpractitioner en 'Ik leer leren'-trainer. Van origine ben ik logopedist en Spraak-en Taalpatholoog. In die hoedanigheid heb ik 22 jaar in een ziekenhuis gewerkt, waarvan 11 jaar als meewerkend leidinggevende. Ik ben getrouwd en ben moeder van 4 kinderen. Ik heb (kinder)boeken geschreven, hou van muziek maken en luisteren, zingen, fotograferen, lezen en creatief bezig zijn. 

Toen ik de opleiding Kindercoach deed, vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats en had ik mijn passie gevonden! Ik heb inmiddels jarenlange ervaring in het werken met kinderen en hun ouders. Ik kan heel goed luisteren en observeren en ben ontzettend graag creatief bezig. Als leidinggevende van de afdeling logopedie heb ik geleerd ondernemend bezig te zijn en als moeder heb ik ervaren voor welke opvoedvraagstukken je kan komen te staan. Dit alles kan ik nu combineren in mijn werk als coach bij Caleidoscoop. Het mooie van coaching is dat de cliënt centraal staat. Ik ga uit van zijn of haar hulpvraag en samen zoeken we naar de eigen innerlijke kracht en vaardigheden. Dus niet ik bepaal wat er moet gebeuren en hoe, maar de cliënt zelf. Ik spiegel, vraag door en zet verschillende technieken in om cliënten zelf tot inzicht en actie te laten komen.

Waarom ‘Caleidoscoop’?

Het woord ‘caleidoscoop’ komt uit het Grieks: ‘kalos’ = ‘mooi’, ‘eidos’ = ‘vorm, gestalte’ en ‘skopeo’= ‘kijken’. Een caleidoscoop is een buis of koker met spiegels erin en kleurige voorwerpen of kralen. Als je door een caleidoscoop kijkt, zie je prachtige kleurrijke patronen en deze patronen veranderen als je de buis schudt of draait.
Waarom heb ik gekozen voor de naam ‘caleidoscoop’? Ten eerste vind ik kinderen zeer kleurrijk. Ieder kind heeft weer andere talenten en krachten: een bonte schakering aan kleuren. Ten tweede houd je bij kindercoaching kinderen en ouders een spiegel voor, net als in de caleidoscoop. Door deze spiegels kunnen andere inzichten, standpunten en patronen ontstaan.

CV


Opleidingen

PSBK (PsychoSociale Basiskennis): Post-HBO opleiding bij Con Amore.

MatriXcoaching:  certificeringsopleiding bij het MatriXmethode Instituut.


BGL Kindercoaching: Post HBO opleiding bij BGL & Partners.

Spraak- en taalpathologie: WO aan de Universiteit van Nijmegen.

Logopedie: HBO opleiding aan de Hogeschool van Nijmegen.

VWO met LatijnCursussen/workshops relevant voor de coaching:

 • Workshop Praktijkvoering
 • Meldcode Huiselijk Geweld
 • Workshop ‘Kinderen in zicht’, familie-opstellingen met kinderen en jongeren binnen hun gezin
 • Certificeringsworkshop ‘Alle Sterren van de Hemel’
 • Inspiratieavond Het Fluisterhuis (Numerologie en het medicijnwiel)
 • Hartcoherentie
 • Met focussen erbij gaat alles beter
 • Sandplay
 • De Regenboogtraining
 • Verlies in beeld
 • Een pleister tegen tranen


           
 


Caleidoscoop Praktijk voor kindercoaching, rouwverwerking en Matrixcoaching, Apeldoorn, 06-29467432, contact@caleidoscoop.info