Kindercoaching

Kindercoaching

Een kindercoach moedigt je aan en geeft je tips
(uitspraak van een meisje dat door mij gecoacht is)Wat is kindercoaching/counseling?

Soms heeft een kind even een steuntje in de rug nodig, bijvoorbeeld op emotioneel, sociaal of op leergebied. Hier kan behoefte aan zijn door diverse oorzaken als: pesten, faalangst of problemen op leergebied. Als kindercounselor is het mijn passie om de kwaliteit en eigen wijsheid van kinderen te versterken. Aan de hand van diverse technieken (o.a. speltherapie, oplossingsgericht coachen en cognitieve gedragstherapie) bied ik spelenderwijs en oplossingsgericht hulp aan een kind. Als ik denk dat een bepaalde hulpvraag buiten mijn competenties valt, dan kan ik jullie verwijzen naar een andere hulpverlener.


Nieuwsgierig geworden en woonachtig in Apeldoorn, Gelderland? Neem dan contact met me op via het contactformulier.


Werkwijze kindercoaching/counselling

Intakegesprek

Ik begin altijd met een intakegesprek met jullie en je kind. In dit gesprek probeer ik mij een beeld te vormen van jullie kind en zijn/haar systeem (gezin, school, familie, vrienden). Het is ook een wederzijdse kennismaking en ik zal het een en ander uitleggen over de procedure. Gezamenlijk tekenen we onze behandelovereenkomst.

Sessies

Na het intakegesprek volgen de kind sessies. Met behulp van gesprekstechnieken, spel, visualiseren, de methode Kids’ Skills en andere methoden laat ik je kind zelf tot inzichten en oplossingen komen voor zijn of haar ‘problemen’. Het aantal sessies dat nodig is, hangt af van de complexiteit van de hulpvraag en de ondersteuning vanuit de directe omgeving. Bij de kind sessies zijn jullie in principe niet aanwezig. Het is uiteraard wel mogelijk om de eerste of laatste vijf minuten van een sessie te gebruiken voor het beantwoorden van vragen of het geven van informatie. Soms kan een voortgangsgesprek nodig zijn.


Aanmelding kindercoaching

Heb je meer informatie nodig of wil je je kind aanmelden voor kindercoaching? Neem contact met me op via het contactformulier.

Bereikbaarheid

De praktijk is bereikbaar met de bus via lijn 5, 15 en 17. Rondom de praktijk is er volop parkeergelegenheid (voor het gebouw, in de straat en rechts naast het gebouw rij je richting een grote parkeerplaats).Caleidoscoop Praktijk voor kindercoaching, rouwverwerking en Matrixcoaching, Apeldoorn, 06-29467432, contact@caleidoscoop.info