Rouwverwerking

Rouwverwerking

Het Chinese karakter voor 'luisteren' bevat de beeldschrift- tekens voor het hart, het oor, de ogen en aandachtVerschillende vormen van rouw

Verdriet hoort bij het leven. Bij het verliezen van een dierbare, bij scheiding, bij adoptie en bij het krijgen van een diagnose (verlies van gezondheid) hoort rouwverwerking. Je komt voor veel vragen te staan en misschien ook wel voor uitdagingen. Soms levert het onzekerheid of angst op waarbij je het gevoel hebt vast te lopen. Ik wil voor jou en/of je kind graag een luisterend oor zijn en begeleiding geven bij de rouwverwerking.

Samen met een collega geef ik drie groepstrainingen op het gebied van rouwverwerking:

* Batach bij ziekte
* Batach bij verlies
* Adoptie & Co

Zie het tabblad 'Groepen' voor meer informatie over deze groepstrainingen.

Alle sterren van de hemel

We denken vaak dat we heel open over ons verdriet met anderen praten. In de praktijk blijkt echter dat we heel veel ‘alleen en in gedachten’ proberen ons verdriet te verwerken.
Er is een prachtig therapeutisch rouwverwerkingsspel ontwikkeld door Daisy Luiten met de naam ‘Alle Sterren Van De Hemel’ . Het doel van dit spel is contact te maken met elkaar over het verlies van een dierbare. Het kan een soort eerbetoon aan de overledene zijn, doordat er herinneringen worden opgehaald, met ‘ een lach en een traan’. Het spel bestaat uit het beantwoorden van vragen, maar ook uit grappige opdrachten om ‘even de lucht te klaren’. Ook worden er creatieve opdrachten uitgevoerd (tekenen, gedicht schrijven e.d.). Ik ben gecertificeerd voor het werken hiermee en gun iedereen zo’n waardevolle en mooie ervaring!
Het spel ‘ Alle Sterren Van De Hemel’ kan bij mij in de praktijkruimte in Apeldoorn, Gelderland individueel of met een groep gespeeld worden (maximaal 8 deelnemers) of op een door jullie te bepalen locatie (groepsgrootte in overleg). Het spel duurt anderhalf tot twee uur.

Lezing rouwverwerking bij kinderen

Ik verzorg ook lezingen over hoe de rouwverwerking bij kinderen verloopt in het geval van verlies van een dierbare. Aan bod komt: Waar doe je goed aan: Je kind(eren) beschermen tegen het verdriet als er iemand is overleden of het juist overal bij betrekken? Hoe help je je kind als je zelf zo vol verdriet zit? Is er een verschil in rouwverwerking tussen een kind van vier jaar en een kind van 12 jaar? Welke gevoelens, gedachten en gedragingen kunnen kinderen hebben bij het verlies van een dierbare. Wat is normaal en wat niet? Wat kan je als ouders beter wel doen en wat niet?

Aanmelden Rouwverwerking

Heb je meer informatie nodig of wil je je (kind) aanmelden voor hulp bij rouwverwerking? Neem contact met me op via het contactformulier.

Bereikbaarheid

De praktijk is bereikbaar met de bus via lijn 5, 15 en 17. Rondom de praktijk is er volop parkeergelegenheid (voor het gebouw, in de straat en rechts naast het gebouw rij je richting een grote parkeerplaats).
Caleidoscoop Praktijk voor kindercoaching, rouwverwerking en Matrixcoaching, Apeldoorn, 06-29467432, contact@caleidoscoop.info